Home Noord-Brabant Eindhoven Politie opent nieuwbouw aan de Michelangelolaan

Politie opent nieuwbouw aan de Michelangelolaan

Vanaf 8 april kunnen inwoners van Eindhoven terecht op het nieuwe politiebureau aan de Michelangelolaan 4 (terrein Catharina Ziekenhuis). Op 7 april sluiten dan ook definitief de deuren van het politiebureau aan de Koning Arthurlaan. Het nieuwe bureau aan de Michelangelolaan is een spraakmakend gebouw: duurzaam en energievriendelijk.

Op zaterdag 13 april tussen 13.00 en 16.00 uur zijn belangstellenden welkom in het nieuwe bureau voor een rondleiding. Voor het doen van aangifte dient u die dag een van de andere politiebureaus in Eindhoven te bezoeken.

Eerder werd het politiebureau aan de Europalaan al gesloten en verhuisden de medewerkers naar het pand aan de Koning Arthurlaan. Beide panden waren toe aan een renovatie en voldeden niet meer aan de huidige eisen die gesteld worden aan een politiebureau. Daarom werd gekozen voor een nieuwbouw op een centrale locatie. Verder leidt het samenvoegen van een aantal politieafdelingen in Eindhoven tot een effectievere, meer eenduidige en efficiëntere politiezorg, die de burgers in Eindhoven ten goede komt.

Het nieuwe politiebureau heeft een groen vegetatiedak met een bufferfunctie voor regenwater en een verhogende isolatiewaarde. Daarnaast houdt het dak fijnstof vast waardoor de omgeving schoner wordt. Het gebouw heeft een onderhoudsarme buitengevel van gerecycled kunststof en een dakconstructie van FSC hout. Het nieuwe bureau is “slim” ontworpen om de energievraag van het gebouw te beperken en gebruik te maken van energie uit de bodem onder het gebouw.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…