Home Noord-Brabant Eindhoven FINA vraagt KNZB voor organisatie van eerste World Cup 2013

FINA vraagt KNZB voor organisatie van eerste World Cup 2013

De FINA (Wereldzwembond) heeft de KNZB gevraagd deze zomer, op 7 en 8 augustus, gastheer van de FINA Swimming World Cup te zijn. De Swimming World Cup is een circuit met een 8 tal kortebaan wedstrijden dat onder auspiciën van de Wereldzwembond FINA, verspreid over de hele wereld wordt georganiseerd. De KNZB is trots door de FINA te zijn gevraagd om de start van de wereldbekercyclus in Nederland te mogen organiseren, zo bevestigt voorzitter van de KNZB Erik van Heijningen: “Het is al langer ons streven om, na eerder meerdere Europese toernooien te hebben georganiseerd, ook mondiale zwemtoernooien in Nederland mogelijk te maken. Die kans wordt ons nu geboden. Dat de FINA ons vraagt zien we als een kroon op onze succesvolle organisatie van grote zwemevenementen.”

De KNZB werkt nadrukkelijk samen met de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. Joost Helms, wethouder Sport van de gemeente Eindhoven, licht de samenwerking toe: “Eindhoven is al jaren dé zwemhoofdstad van Nederland. Met de KNZB en de provincie werken we sinds het EK Zwemmen 2008 nauw samen om prachtige zwemevenementen naar Brabant en Eindhoven te halen. De Swimming World Cup past dan ook prima bij onze stad en in het Sportplan Brabant 2016 van de provincie.”

De World Cup vindt kort na het WK in Barcelona plaats. De FINA heeft hiermee gehoor gegeven aan de roep binnen de zwemwereld om een aanpassing van de kalender. Tot op heden werden de World Cups afgewerkt in het najaar. Nu wordt een aantal Europese wedstrijden naar voren gehaald. Naar grote tevredenheid van technisch directeur van de KNZB, Jacco Verhaeren: “Dankzij de beslissing van de FINA zal het deelnemersveld van de Swimming World Cup aanzienlijk sterker worden. Veel Amerikaanse en Australische topzwemmers en -zwemsters gaan hun trip verlengen, en blijven op Europese bodem. Als Nederland gaan we natuurlijk onze sterkste equipe afvaardigen om de strijd aan te gaan met de wereldtop.”

Deelnemende steden aan het wereldbekercircuit in 2013 zijn onder andere: Berlijn, Moskou, Dubai, Qatar, Singapore, Tokio en Beijing.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …