Home Nederland Verdachte dreiging terroristische misdrijf 14 dagen langer vast

Verdachte dreiging terroristische misdrijf 14 dagen langer vast

De 22-jarige man uit het Brabantse Zevenbergen die vorige week werd aangehouden nadat er informatie over een mogelijke aanslag in Rotterdam was gekomen, blijft nog 14 dagen langer vastzitten. De man werd woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam op verdenking van betrokkenheid bij terroristische misdrijven.

De verdachte werd aangehouden in een onderzoek nadat er bij de Rotterdamse autoriteiten informatie was gekomen over een mogelijke aanslag bij een concert vorige week woensdag in de Rotterdamse Maassilo. Het concert werd afgelast. Onder leiding van het openbaar ministerie werd een onderzoek gestart naar de persoon of personen achter de mogelijke dreiging. Dat onderzoek leidde naar de Brabander die in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 augustus werd aangehouden.

Het onderzoek is in volle gang. De verdachte blijft in de zogenoemde beperkingen zitten, en dat betekent dat hij met niemand anders dan zijn advocaat contact kan hebben.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Bergen op Zoom – Aangehouden wegens vermeend drugsdealen

Surveillerende agenten zagen maandagavond rond 23.30 uur op de Markiezaatsweg in Bergen op…