Home Noord-Holland Amsterdam Vijf jaar celstraf Amsterdammer voor beheren drugsbestellijn

Vijf jaar celstraf Amsterdammer voor beheren drugsbestellijn

Een 27-jarige man uit Amsterdam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor handel in verdovende middelen. Van 1 oktober 2016 tot 17 februari 2017 heeft de man een drugsbestellijn beheerd waar kopers via een sms drugs konden bestellen. Het OM die twee weken geleden zes jaar celstraf heeft geëist, is tevreden met de uitspraak.

De man heeft zich schuldig gemaakt aan meerdere ernstige strafbare feiten. Samen met anderen heeft hij gehandeld in harddrugs en heeft hij ruim 120 kilo harddrugs en ruim 30 kilo softdrugs voorhanden gehad. Daarnaast is er bij hem thuis een geladen vuurwapen aangetroffen. Deze combinatie van grote hoeveelheden drugs en een wapen duidt volgens de rechtbank op betrokkenheid bij zware criminaliteit.

Vijf maanden lang heeft de Amsterdammer zich fulltime bezig gehouden met de handel in verdovende middelen. Volgens zijn eigen verklaringen was hij 15 uur per dag in de weer met de drugsbestellijn. Hij had daarbij een leidende rol en stuurde koeriers aan.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Getuigen gezocht van vechtpartij in het Veldpark Zaandam

De politie is op zoek naar getuigen van een vechtpartij afgelopen zaterdag rond 16.30 in h…