Home Nederland Akkoord in teken van werkgelegenheid

Akkoord in teken van werkgelegenheid

‘Ervoor zorgen dat mensen aan  het werk blijven of zo snel mogelijk weer aan de slag komen.’ Dat is de kern van het sociaal akkoord, stelde premier Rutte na afloop van de ministerraad. Het akkoord staat in het teken van werkgelegenheid. Het activeert mensen, zorgt voor begeleiding van werk-naar-werk en helpt zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking aan een baan, aldus Rutte. En de  hoofddoelstellingen van het kabinetsbeleid blijven overeind. ‘We versterken de economie door hervorming van de arbeidsmarkt. En we houden vast aan onze doelstelling om het huishoudboekje van de overheid op orde te brengen.’

‘Om deze doelstellingen te bereiken hebben we de hand uitgestoken naar sociale partners’, aldus de minister-president. ‘Zij hebben de moed gehad om niet uit te gaan van het eigenbelang, maar juist die uitgestoken hand  aan te nemen.’

Rutte wil volgende week in het debat met de Tweede Kamer ook een breed draagvlak tot stand brengen.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …