Home Nederland Agent schiet man in been bij AZC Utrecht

Agent schiet man in been bij AZC Utrecht

Donderdagmorgen heeft een agent bij een assistentieverlening op het AZC aan de Joseph Haydnlaan in Utrecht een man in zijn been geschoten. De man is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 11.45 uur kreeg de politie het verzoek om naar het AZC te komen omdat medewerkers zich bedreigd voelden door een bewoner. Agenten bemiddelden in dit conflict en de rust leek weergekeerd. Tijdens een daaropvolgend gesprek tussen de agenten en de bewoner, een 25-jarige man uit Nigeria, werd hij opnieuw agressief en toonde de man plotseling een mes. Een agent sommeerde de man het mes te laten vallen maar hier gaf hij geen gevolg aan.

Hierna werd een waarschuwingsschot gelost maar de man weigerde het mes los te laten. Daarna werd gericht geschoten op het been van de man. Hij kon hierna worden aangehouden en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwonding.

Kort na het schietincident ontstond een onrustige sfeer, waarbij een groep zich tegen de politie keerde. Ongeveer 10 politie-eenheden en twee politiehonden waren ter plaatse om de openbare orde te bewaren. Twee bewoners van het AZC, van 19 en 24 jaar, zijn aangehouden voor opruiing, onder andere omdat er goederen naar de agenten werd gegooid. Het is inmiddels weer rustig op het terrein.

Het onderzoek naar de omstandigheden en de toedracht wordt uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van de Rijksrecherche. Het openbaar ministerie verzorgt vanaf nu de woordvoering.

 

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…