Home Noord-Holland Kennemerland Haarlemmermeer Dagvaarding na overmatig alcoholgebruik steward

Dagvaarding na overmatig alcoholgebruik steward

De luchtvaartpolitie heeft vrijdagochtend – in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee – op Schiphol 562 blaastesten uitgevoerd onder vliegend personeel. Bij controle van een 49-jarige steward van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij is vlak na de landing een alcoholpromillage van 1,66 geconstateerd. De man kreeg een dagvaarding en een werkverbod van 24 uur.

De alcoholcontrole vond plaats in nauwe samenwerking met de grote Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. De controles vonden plaats in zowel het bemanningencentrum en in toestellen van in- en uitgaande vluchten. Er zijn 150 mensen van cockpitpersoneel gecontroleerd, en 412 mensen van cabinepersoneel. De controles zijn tussen 06.00 tot 12.00 uur uitgevoerd. Periodiek vinden dit soort controles plaats onder vliegers en cabinepersoneel. Dat gebeurt ook regelmatig op de kleine(re) vliegvelden. Gedurende 10 uur voorafgaand aan de vlucht mag er door vliegtuigpersoneel geen alcohol worden genuttigd.

Laad meer Haarlemmermeer

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …