Home Limburg Truck getruct

Truck getruct

Een 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Eck en Wiel is op de A73 ter hoogte Venray betrapt op het manipuleren van de tachograaf. Bij nadere controle van een tweede auto van het bedrijf bleek dat deze op een zelfde wijze was gemanipuleerd. Tegen de chauffeur, die tevens eigenaar is van de vrachtauto’s, is proces-verbaal opgemaakt.

In de vrachtauto’s waren dubbele pulsgevers aan de tachograaf gemonteerd, die met een schakelaar op het dashboard konden worden bediend. Op deze manier kon de tachograaf op ‘rust’ worden gezet, terwijl de vrachtauto reed. De beide pulsgevers zijn verwijderd en door de politie in beslag genomen.

Laad meer Limburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Noord-Limburg – Acht aanhoudingen bij internationale criminaliteitscontroles

Op twee locaties in Venlo vonden woensdag tussen 15.30 en 22.00 uur grote criminaliteitsco…