Home Groningen Groningen Stad Aanhouding automobilist na achtervolging

Aanhouding automobilist na achtervolging

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag na een lange achtervolging twee 19-jarige mannen uit Oude Pekela aangehouden. De mannen zaten in een auto die over het Schuitendiep in Groningen reed. Het duo kreeg een stopteken in het kader van een routine controle. Bij de controle bleek de bestuurder nog een aantal boetes te hebben openstaan. Toen hij dat hoorde, gaf de bestuurder gas en ging er vandoor.

Agenten zetten de achtervolging in. De bestuurder reed naar de ring en zette koers in de richting van Oude Pekela via de A7. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder met hoge snelheid en bij wegwerkzaamheden doorkruiste de man een wegafzetting. Het lukte de politie in eerste instantie niet om de man in veilige omstandigheden tot stoppen te brengen. De achtervolging ging verder via de N33. Bij een door de politie opgezette wegversperring reed hij via betonblokken door. Hierbij reed hij één achterband lek, reed deels door een sloot en belandde uiteindelijk via een bospad in het Pekelder Bos. De bijrijder kon bij de auto worden aangehouden, maar de bestuurder ging er lopen vandoor. De politie heeft daarop het bos en het naastgelegen aardappelveld omsingeld. Met behulp van een politiehond werden eerst de jas en de schoenen van de verdachte gevonden, maar uiteindelijk ook de verdachte zelf. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De bijrijder is na verhoor naar huis gestuurd. De auto is afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Laad meer Groningen Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Gevangenisstraf geëist voor handel in zwaar vuurwerk via Instagram

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 12 ma…