Home Bijlage Level 42 trapt Nederlandse tour af in Oosterpoort

Level 42 trapt Nederlandse tour af in Oosterpoort

Level 42 bestaat dit jaar maar liefst 39 jaar, maar van enige vermoeidheid is niks te merken tijdens hun concert afgelopen zaterdag in de Oosterpoort. Sterker nog de band heeft vele veranderingen doorgemaakt sinds de reunië in 2001. De band blijft zich vernieuwen en weigerd te teren op oude hits. Natuurlijk worden er wel een aantal gespeeld tijdens de concerten maar de nadruk blijft liggen op nieuw materiaal en onbekende nummers.

Dit jaar en volgend jaar heeft de band rond bassist en zanger Mark King grote plannen. Ze komen net van een Engelse tournee van 19 dagen en spelen maar liefst 12 shows in Nederland, te beginnen in Groningen.

Level 42 telt tegenwoordig nog maar twee originele leden: Mark King (intussen 60 jaar) en Mike Lindup (intussen 59 jaar). De band wordt aangevuld met Pete Ray Biggin op drums en Nathan King, de jongere broer van Mark King, op gitaar. Maar wat tijdens de live shows van de band vooral opvalt is de blasserssectie die op de achtergrond de sterren van de hemel spelen. Sean Freeman, Nichol Thomson en Dan Carpenter treden niet veel op de voorgrond maar tijdens de live shows weten ze zichzelf goed in de kijker te spelen.

De eerste show in Nederland van deze tour start zonder voorprogramma en de band kwam in het donker het podium op. Alleen de led-lampjes op de bas van Mark King zijn zichtbaar. Het publiek heeft geen voorprogramma nodig om op te warmen en liet meteen horen dat ze er zin in hadden. Bij de band heerste hetzelfde gevoel: zin om te spelen. Mark King liet het publiek in Groningen dan ook meteen weten: “Dit is één van mijn favoriete zalen, we hebben hier zoveel lol gehad op het podium. Goed om hier weer te zijn.” En het publiek dacht er duidelijk hetzelfde over.

Anderhalf uur lang werktte de band zich volledig in het zweet gevoed door het zeer enthousiaste publiek. Aangezien er nog vele shows in Nederland volgen zal ik niet teveel over de show zeggen. Maar één ding staat als een paal boven water: de show van Level 42 is één groot feest en de band is in topvorm.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Brandend voorwerp gegooid naar woning Padangstraat

Maandagavond 28 november kreeg de politie de melding van een brand aan de Padangstraat in …