Home Groningen Groningen Stad Stadjer herhaaldelijk in de fout

Stadjer herhaaldelijk in de fout

De politie heeft donderdagavond- en nacht een 32-jarige man uit Groningen in korte tijd betrapt op het begaan van verkeersovertredingen- en misdrijven. De verdachte werd donderdagavond op de Sontweg in Groningen rijdend op een scooter geklokt met een snelheid van 55 km/uur. Dit terwijl op de Sontweg een snelheidslimiet geldt van 25 km/uur. Daar de snelheid met 30 km/uur werd overschreden, moest hij zijn rijbewijs inleveren. De man vertelde dat zijn rijbewijs zoek was. Tegen de 32-jarige werd proces-verbaal opgemaakt. Donderdagnacht wilden agenten de Stadjer, rijdend in een personenauto, in de Barkmolenstraat in Groningen controleren. Ondanks een stopteken ging de man er met hoge snelheid vandoor. Hij reed enkele malen door rood. Bovendien negeerde hij op meerdere plekken de maximumsnelheid. Uiteindelijk ging het fout op het Julianaplein. De Stadjer reed op deze locatie door het rode licht om vervolgens linksaf te slaan. Door te hoge snelheid haalde de verdachte de bocht niet. Hij botste vervolgens tegen de vangrail. De man probeerde nog te ontkomen, maar wisten agenten de verdachte op de Brailleweg in te rekenen. Een blaastest op straat wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man omgerekend 1,35 promille alcohol (605 ugl) in zijn bloed had. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Laad meer Groningen Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Gevangenisstraf geëist voor handel in zwaar vuurwerk via Instagram

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 12 ma…