Home Groningen Groningen Stad Drie aanhoudingen in onderzoek straatroven

Drie aanhoudingen in onderzoek straatroven

De politie heeft de afgelopen week grondig onderzoek gedaan naar de een vijftal straatroven die in de nacht van donderdag 7 maart op vrijdag 8 maart op diverse plaatsen in de stad Groningen plaatsvonden.

Tussen 02.00 uur en 05.00 uur werden op het Boterdiep, Damsterdiep (2x), Nieuwe Sint-Jansstraat en de Grote-Markt straatroven gepleegd. Een van de slachtoffers zag even later de verdachte, de 17-jarige inwoner van Groningen, op het Schuiterdiep lopen. De agenten konden de man aanhouden. Tijdens het onderzoek kwamen nog twee 18-jarige inwoners van Groningen in beeld die buiten heterdaad konden worden aangehouden. Duikers van de brandweer vonden op aanwijzingen van de verdachte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in het water van het Schuiterdiep. Uit onderzoek bleek dat een van de 18-jarige verdachten heling pleegde. Hij is na onderzoek op vrij voeten gesteld. De 17 en 18-jarige verdachte zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en blijven vastzitten.

 

Laad meer Groningen Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Gevangenisstraf geëist voor handel in zwaar vuurwerk via Instagram

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 12 ma…