Home Noord-Holland Amsterdam Politie reikt zilveren pluimen uit aan dappere scholieren

Politie reikt zilveren pluimen uit aan dappere scholieren

De politie heeft woensdag 13 maart drie Amsterdamse scholieren met zilveren pluimen bedankt voor hun hulp bij de aanhouding van een 20-jarige man op verdenking van een straatroof in de Bosboom Toussaintstraat (Amsterdam Oud-West). Het slachtoffer, een 41-jarige vrouw, werd een week eerder op de Bosboom Toussaintstraat (Amsterdam – Oud West) met geweld bestolen van haar mobiele telefoon. Het slachtoffer zette na de beroving de achtervolging in maar moest die staken doordat ze viel. De drie scholieres  (12 en 13 jaar oud ) zagen het gebeuren en zetten onopvallend de achtervolging in. Een van hen splitste zich in de buurt van het politiebureau Oud-West af van haar vriendinnen en waarschuwde een agent. Hij reed vervolgens met het meisje naar haar vriendinnen. Ook een motoragent werd ook hun richting uit gedirigeerd en wist op aanwijzen van de twee achtervolgers de verdachte aan te houden.

De agent reikte de meiden ieder een zilveren pluim uit als dank voor hun dappere optreden: “Jullie hielpen de politie om het er voor de bewoners veiliger op te maken.”

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…