Home Groningen Groningen Stad Bromfietser ernstig gewond

Bromfietser ernstig gewond

Bij een aanrijding op de kruising van de Eikenlaan met de Kastanjelaan in Groningen raakte dinsdagmiddag een bromfietser ernstig gewond. De 21-jarige bromfietser uit Zuidhorn reed over het fietspad van de Eikenlaan. Bij hem achterop zat een 41-jarige man uit Den Andel. Beiden droegen een helm. Op de kruising wilde de bromfietser rechtdoor. Uit tegenovergestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 27-jarige man uit Appingedam.

Deze auto sloeg op de kruising linksaf en liet daarbij de doorgang niet vrij voor de bromfietser. Een aanrijding volgde en de bromfietsbestuurder kwam onder de auto terecht. Met hulp van omstanders en gewaarschuwde hulpverleningsdiensten is de man onder de auto vandaan gehaald. Hij is met ernstige verwondingen per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen. Omdat de man mogelijk gedronken heeft is daar door een arts bloed bij hem afgenomen. De bijrijder bleef ongedeerd.

De automobilist verklaarde dat hij de bromfietser niet had gezien omdat hij verblind werd door de zon. De man had gedronken (155 ugl). Bovendien bestaat het vermoeden dat hij onder invloed verkeerde van het gebruik van drugs. Om daar duidelijkheid over te krijgen nam een arts later op verzoek van de politie bloed af bij de man. De automobilist is ter plaatse aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

 

Laad meer Groningen Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Gevangenisstraf geëist voor handel in zwaar vuurwerk via Instagram

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 12 ma…