Home Gelderland Achterhoek OM eist in hoger beroep 15 jaar cel voor moord in Gaanderen

OM eist in hoger beroep 15 jaar cel voor moord in Gaanderen

De advocaat-generaal (OM) in Arnhem heeft vrijdag in hoger beroep 15 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 41-jarige verdachte uit Didam. De man wordt verdacht van de moord op een 56-jarige man uit Lichtenvoorde en het wegmaken van het lichaam van het slachtoffer. Tegen een 42-jarige medeverdachte uit Ulft eiste het OM 5 maanden gevangenisstraf. Hij wordt verdacht van het medeplegen van het wegmaken van het lichaam van het slachtoffer.

Het slachtoffer werd eind 2010 om het leven gebracht. Beide verdachten beschuldigen elkaar van de moord. “De centrale vraag in deze zaak is wie het slachtoffer op 13 november 2010 om het leven heeft gebracht. […] Wat deze zaak bijzonder maakt, is dat beide verdachten enerzijds wel bekennen betrokken te zijn geweest bij het wegmaken van het lijk, maar anderzijds ontkennen verantwoordelijk te zijn voor de gewelddadige dood van het slachtoffer,” aldus de advocaat-generaal die op de zitting verschillende scenario’s schetste. “Alles overziend en afwegend kom ik tot de conclusie dat niemand anders dan de 41-jarige verdachte uit Didam het slachtoffer om het leven heeft gebracht.”

In de visie van het OM sloeg de 41-jarige verdachte het slachtoffer met een ijzeren staaf op het hoofd waarna het slachtoffer van de trap viel. Onderaan de trap heeft de verdachte de keel van het slachtoffer dicht gedrukt. De 41-jarige verdachte dumpte vervolgens samen met de 42-jarige verdachte uit Ulft het lichaam van het slachtoffer in het water. Het lichaam van het slachtoffer werd op 4 januari 2011 gevonden in de Bergsche Maas. De rechtbank in Arnhem veroordeelde de 41-jarige man eerder tot 15 jaar gevangenisstraf en de 42-jarige verdachte tot 217 dagen gevangenisstraf (gelijk aan de duur van de voorlopige hechtenis). De verdachten stelden beiden hoger beroep in.

Laad meer Achterhoek

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …