Home Noord-Holland Amsterdam Voorwaardelijk sepot met bijzondere voorwaarde wegens ongeregeldheden Sneakerz

Voorwaardelijk sepot met bijzondere voorwaarde wegens ongeregeldheden Sneakerz

De officier van het arrondissementsparket Oost-Brabant heeft, naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek en na overleg met de advocaat van de verdachte, besloten de strafzaak (terzake verzet bij aanhouding en belediging politie) tegen een destijds 28- jarige man uit Amsterdam voorwaardelijk te seponeren. Als bijzondere voorwaarde dient de man € 1500,00 te betalen aan de Stichting tegen zinloos geweld.

Op 29 juli 2012, na afloop van dancefestival Sneakerz te Eindhoven, werd de man aangehouden op verdenking van het plegen van baldadigheid op de openbare weg tegen personen en/of goederen. De man verzette zich zo erg tegen zijn aanhouding dat het de agenten grote moeite kostte hem te overmeesteren. Het Openbaar Ministerie heeft bij het bepalen van de afdoening rekening gehouden met het feit dat de verdachte geen strafblad heeft. Ook de grote media-aandacht rondom deze zaak heeft meegespeeld bij deze afdoening. De verdachte en zijn raadsman hebben aangegeven dat de aangifte tegen de politie wordt ingetrokken.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Man neergestoken in stadsbus: recherche zoekt andere inzittenden

Zondagmiddag 3 december 2023 werd in stadsbus 34 richting het Olof Palmeplein een 30-jarig…