Home Gelderland Arnhem Verdachten van 2 straatroven op één avond aangehouden

Verdachten van 2 straatroven op één avond aangehouden

Foto (c) Raymond van Hoorn

Zaterdagochtend rond 01.00 uur hield de politie bij het station in Geldermalsen twee jongens aan op verdenking van diefstal met geweld, gepleegd op die locatie. Verder onderzoek wees uit dat de twee ook verdacht worden van een straatroof eerder op de avond in Arnhem. De recherche doet uitgebreid onderzoek.

Surveillerende agenten werden op het plein voor het station in Geldermalsen aangesproken door een jongen die vertelde zojuist bij de keel gegrepen en geslagen te zijn door twee hem onbekende jongens. Daarbij was zijn pet weggenomen. Op aanwijzen van de, later bleek, 16-jarige jongen uit Tiel kon de politie meteen achter twee jongens aan die nog in de buurt waren. Toen beiden waren aangehouden en geboeid in de dienstauto zaten zochten de agenten in de omgeving naar mogelijk weggegooide spullen. Al snel vonden zij een pet die voor het onderzoek in beslag is genomen.

De aangehouden verdachten zijn een 15-jarige jongen uit Huissen en een 16-jarige Nijmegenaar. Beiden zijn ingesloten voor verhoor en blijven, gedurende verder onderzoek, langer vastzitten. Van de 16-jarige Tielenaar is een aangifte opgenomen.

Eerder op de avond vond ook in Arnhem een straatroof plaats. Na de melding startte de politie daar meteen met onderzoek. De twee in Geldermalsen aangehouden jongens zijn verdachten in die zaak. De recherche in Arnhem doet verder onderzoek.

Laad meer Arnhem

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …