Home Flevoland Almere Vier aanhoudingen bij hennepruimdag

Vier aanhoudingen bij hennepruimdag

Woensdag vond in Almere een hennepruimdag plaats. Na anonieme meldingen werd in totaal bij vijf woningen een onderzoek ingesteld. Vier verdachten konden worden aangehouden.

Op de Bovenloop stonden in drie kamers in totaal 655 hennepplanten. Er was sprake van diefstal van stroom. In een woning aan de Achterwerf bleken op zolder 112 hennepplanten te staan en werd illegaal stroom getapt. Een 41-jarige vrouw kon worden aangehouden. Aan de Pereboomweg stonden in een woning geen hennepplanten, wel was alles in gereedheid om een hennepplantage te beginnen. Ook hier werd stroom gestolen. Twee personen, een 69-jarige man en een 60-jarige vrouw,  konden worden aangehouden. In een woning op de Charley Tooropstraat stonden in een kamer 77 henneplanten. De 31-jarige bewoner werd aangehouden. Bij de laatste twee adressen werd in verband met het afpakken van crimineel vermogen een auto in beslag genomen.

Na een anonieme melding dat onder een bedrijfspand aan de Steiger een hennepkwekerij zou zijn, werd een onderzoek ingesteld. Via warmtebeeldcamera’s werd warmte gemeten waarna agenten het pand binnen gingen. Er bleek geen kruipruimte te zijn. In opdracht van de gemeente werd er met graafmachine gegraven. Er bleek geen ruimte onder het huis te zitten en ook geen hennepkwekerij aanwezig.

Laad meer Almere

Geef een reactie

Bekijk ook

Almere – Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Almere

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Di…