Home Drenthe Zeer grote brand in horecapand in Steenwijk

Zeer grote brand in horecapand in Steenwijk

In een horecagelegenheid in het centrum van Steenwijk is vanmorgen brand ontstaan. Het gaat om een zeer grote brand. De hulpdiensten zijn bezig geweest de brand en de effecten van de brand te bestrijden. Een groot deel van de winkels in Steenwijk in het centrum werd gesloten en bewoners die niet in hun woning mochten blijven, werden opgevangen in theater de Meenthe. Ook was er in een deel van Steenwijk geen elektriciteit.

De brand is rond 10.50 uur bij de hulpdiensten gemeld. De brandweer is direct met groot materieel uitgerukt. Het pand ligt midden in het centrum en er ontstond direct hevige rookontwikkeling. De brandweer is nog steeds bezig met het bestrijden van de brand.

Bewoners in het centrum die niet terug konden naar hun woningen werden opgevangen in theater de Meenthe aan het Stationsplein 1.

Iets na 16.00 uur kon een deel van de bewoners/winkeliers wel weer terug naar hun woning/pand. Dit golde echter nog niet voor de mensen aan de Koningstraat en het Marktplein. Kwart voor vijf gaf de brandweer het sein ‘brand meester’ en ging over tot nablussen. Er waren op dat moment nog steeds problemen met de elektriciteit.

Ook om half zeven konden de bewoners van 34 woningen nog niet terug naar huis. Een deel van hen verblijft in de gemeentelijke opvang De Meenthe, waar de burgemeester hen regelmatig op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen.

Laad meer Drenthe

Geef een reactie

Bekijk ook

Hollandscheveld – Twee aanhoudingen in onderzoek naar brand Hollandscheveld [UPDATE]

In de nacht van maandag 18 december op dinsdag 19 december 2023 heeft er een felle brand g…