Home Noord-Brabant Tilburg Weer demonstratie tegen apenhandel in Tilburg-Noord

Weer demonstratie tegen apenhandel in Tilburg-Noord

Foto (c) Freddie de Roeck

Opnieuw is woensdagmorgen gedemonstreerd aan de Kapelmeersterlaan in Tilburg Noord, tegen apenhandelaar Hartelust. Aan de Kapelmeesterlaan wordt al meer dan 30 jaar gehandeld in apen, doorgaans aan laboratoria van universiteiten en bedrijven in de farmaceutische industrie.  Hartelust koopt de aapjes volgens bronnen in in China, allemaal binnen de kaders van de Nederlandse wet, die in 2010 de vergunning van Hartelust nog uitbreidden van 720 tot 1080 apen. De demonstranten komen met regelmaat samen aan de Kapelmeesterlaan om te demonstreren tegen de apenhandel. In maart 2012 liepen de demonstranten nog door de Tilburgse binnenstad, toen ook zonder succes.

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…