Home Drenthe Hollandscheveld – Twee aanhoudingen in onderzoek naar brand Hollandscheveld [UPDATE]

Hollandscheveld – Twee aanhoudingen in onderzoek naar brand Hollandscheveld [UPDATE]

In de nacht van maandag 18 december op dinsdag 19 december 2023 heeft er een felle brand gewoed aan De Boeten in Hollandscheveld. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Update 13 februari

De politie heeft op dinsdag 13 februari twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een brandstichting aan De Boeten in Hollandscheveld. De verdachten zitten vast en worden verhoord. De politie en brandweer kregen op 18 december rond 23:30 uur een melding van een brand in een woning aan De Boeten. In de woning waren een vrouw en kind aanwezig. Zij konden met hulp van omwonenden de woning nog maar net veilig verlaten. Niemand raakte gewond.

Groot onderzoek

De politie is meteen met een groot onderzoek gestart. Dat onderzoek leidde naar een 26-jarige man uit Zaandam en een 29-jarige man uit Amsterdam, die dinsdag in Zaandam zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting. De twee verdachten zitten in beperkingen en dat houdt in dat politie en OM terughoudend zijn met het delen van verdere details.

Informatie blijft welkom

Het onderzoek naar de brandstichting is volop gaande. De politie sluit meerdere aanhoudingen ook niet uit. Heeft u nog informatie over de brandstichting, die voor ons onderzoek van belang kan zijn? Neem dan direct contact op met de politie. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 o.v.v. zaaksnummer 2023335968. Anoniem informatie doorgeven kan ook. Bel dan met 0800-7000.

Oorspronkelijk bericht

Melding

De melding kwam binnen rond 23:30 uur. Bij aankomst van politie en brandweer stond een woning volledig in brand. Ook omliggende woningen raakten hierdoor zwaar beschadigd. Er werd opgeschaald naar GRIP 1 en de brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. In de woning waar de brand is ontstaan waren op dat moment een vrouw en een kind aanwezig. Door buren die snel te hulp schoten hebben zij de woning gelukkig op tijd kunnen verlaten, maar de situatie had heel anders af kunnen lopen. De vrouw en het kind zijn voor controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.  

Geef uw informatie door!

De recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en houdt er sterk rekening mee dat er sprake is van brandstichting. Er wordt vandaag technisch en sporenonderzoek gedaan naar de precieze oorzaak van de brand. Door getuigen is een persoon in donkere kleding gezien die mogelijk iets bij de woning naar binnen heeft gegooid en daarna hard wegliep in de richting van een nabijgelegen school. Er zijn door meerdere getuigen ook één of meerdere harde knallen gehoord. Ook deze informatie wordt meegenomen in het onderzoek.

Camerabeelden gezocht

De politie is ook op zoek naar getuigen en camerabeelden. Woont u in de buurt of (nabije) omgeving van deze brand? En heeft u camerabeelden (van bijvoorbeeld een dashcam, deurbelcamera en/of andere beveiligingscamera) die ons kunnen helpen? Of weet u in het algemeen meer over deze brand? Neem dan direct contact op met de politie. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 o.v.v. zaaksnummer 2023335968. Anoniem informatie doorgeven kan ook. Bel dan met 0800-7000. U kunt ook het online tipformulier onderaan deze pagina gebruiken.

Laad meer Drenthe
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Emmen – Twee aanhoudingen witwasonderzoek Emmen: auto’s, designerkleding en contant geld in beslag genomen

Bij politieacties aan de Flintstraat en het Meerveld in Emmen zijn maandag 22 januari twee…