Home Cultuur Lelystad wint BNG Prijs beste Amateurkunst Gemeente 2013

Lelystad wint BNG Prijs beste Amateurkunst Gemeente 2013

Lelystad is verkozen tot Beste Amateurkunst Gemeente 2013 en ontvangt daarvoor de BNG Prijs beste Amateurkunstgemeente 2013, een geldbedrag van 20.000 euro. Ook zal de feestelijke opening van de nationale Week van de Amateurkunst (WAK) op 25 mei in Lelystad plaatsvinden.

De jury ziet in Lelystad veel enthousiasme voor de amateurkunst, niet alleen tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK), maar ook daarbuiten. De amateurkunst, het onderwijs, het Centrum voor de Kunsten de Kubus en de verschillende podia hebben hun krachten gebundeld en richten zich samen op iedereen die actief bezig is met kunst in enig verband of individueel. De aandacht voor amateurkunst dringt in Lelystad door tot in de wijken en er wordt veelvuldig samengewerkt met maatschappelijke partners.

De BNG Prijs beste Amateurkunstgemeente is bedoeld om gemeenten te stimuleren de lokale amateurkunst optimaal te laten groeien en bloeien. Sinds 2011 wordt de BNG Prijs beste Amateurkunstgemeente jaarlijks uitgereikt. Op 25 mei, tijdens de landelijke opening van de Week van de Amateurkunst, reikt Mat Meijs, secretaris van het BNG Cultuurfonds, de prijs uit.

De jury van de BNG Prijs beste Amateurkunstgemeente bestaat uit Bertien Minco (directeur Jeugdcultuurfonds), Eric Holterhues (hoofd Kunst & Cultuur Triodos Investment Management), Mat Meijs (secretaris BNG Cultuurfonds), Sandra Trienekens (onderzoekster en oprichtster/ eigenaar Urban Paradoxes) en Bastiaan Vinkenburg (managing consultant Kunst, Cultuur & Media Berenschot).

Laad meer Cultuur

Geef een reactie

Bekijk ook

Almere – Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Almere

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Di…