Home Noord-Brabant Oss Hulphond Nederland uit Herpen bij Brabantse finalisten Oranje Fonds Kroonappels

Hulphond Nederland uit Herpen bij Brabantse finalisten Oranje Fonds Kroonappels

Ter ere van de aankomende inhuldiging van zijn beschermpaar startte het Oranje Fonds een zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Dit zijn de drie mooiste sociale initiatieven van het Koninkrijk. Donderdag maakt het Oranje Fonds de 60 finalisten bekend. Zij kwamen naar voren uit de tweede stemronde, waarin 1071 lokale winnaars elkaar beoordeelden. In Noord-Brabant zijn zes finalisten. Hulphond Nederland uit Herpen is één van die zes. Zij strijden straks tijdens de landelijke verkiezingsdag op 18 april voor het predicaat Oranje Fonds Kroonappel. Dit zijn de finalisten:

Jeugd:                      
Stichting Zorg en Onderwijs Nu uit Bergen op Zoom                                  
Hulphond Nederland uit Herpen

Buurt:                       
Stichting Beheer De Dompelaar uit Elsendorp                                  
Boerderij Buiten Gewoon uit Berlicum

Helpende Hand:     
Stichting Super Sociaal uit Helmond                                  
Stichting CareStitch uit Schijndel

Tijdens de tweede stemronde verdeelde het Oranje Fonds het Koninkrijk in 20 regio’s. De grote provincies werden daarbij in tweeën gesplitst en de Caribische eilanden, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag vormden elk een eigen regio. Gemeentelijke winnaars brachten in deze ronde hun stem uit op een initiatief in hun eigen categorie, maar in een andere regio. 

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: ‘We zijn verheugd door zoveel reacties uit het hele Koninkrijk op deze zoektocht. Het leeft echt! We zijn er trots op nu al zoveel prachtige sociale initiatieven te kunnen voorstellen aan ons beschermpaar. Dit zijn allemaal winnaars die we vanaf juni graag aan het Koninkrijk presenteren in de rondreizende tentoonstelling. Uiteindelijk kunnen er natuurlijk maar drie organisaties het predicaat Kroonappel van Oranje krijgen. We kijken uit naar de landelijke verkiezingsdag. Dat zal een lastige strijd en keuze worden!’. 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Laad meer Oss

Geef een reactie

Bekijk ook

Oss – Verkeersruzie loopt uit de hand: zeven aanhoudingen

In Oss liep een verkeersruzie zaterdagavond volledig uit de hand. Op de Willibrordusweg bo…