Home Cultuur Peter de Jong en Joost Prinsen in nieuwe Scrooge

Peter de Jong en Joost Prinsen in nieuwe Scrooge

Peter de Jong, bekend van duo Mini & Maxi, gaat vanaf vrijdag 20 december 2013 de titelrol vervullen in de nieuwe versie van Scrooge. De rol van Marley wordt gespeeld door Joost Prinsen. Scrooge, de Haarlemse familievoorstelling, gaat op zondag 22 december in première en zal in totaal 19 maal te zien zijn in Stadsschouwburg Haarlem. Regisseur Ira Judkovskaja is gevraagd een nieuwe versie van Scrooge ten tonele te brengen.

In december 2011 en januari 2012 stonden de Stadsschouwburg en Haarlem op zijn kop door Scrooge, in regie van Bruun Kuijt en met Erik van Muiswinkel in de titelrol. De in totaal 22 voorstellingen waren allen vrijwel uitverkocht en was één van de grootste successen in de geschiedenis van de Stadsschouwburg Haarlem. De vraag naar een terugkerende traditie was groot. Jaap Lampe, algemeen directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, is daarom blij om van Scrooge een tweejaarlijkse traditie te kunnen maken.

Het aloude verhaal A Christmas Carol van Dickens wordt telkens vanuit een nieuwe en verfrissende hoek gepresenteerd. Regisseur Ira Judkovskaja, van origine Russisch, houdt van goede verhalen en gaat beeldend te werk. Tjeerd Bisschoff schreef een nieuw script en Wiebe Gotink componeert de muziek. Naast hoofrolspelers Peter de Jong en Joost Prinsen spelen Herman Bolten (o.a. klerk) en Elsje de Wijn (o.a. vrouw klerk) mee in deze productie. Net als twee jaar geleden wordt de cast een mooie mix tussen professionals en amateurs en wordt een groot beroep gedaan op het amateur toneeltalent in Haarlem en omstreken.

Scrooge is een voorstelling voor iedereen van 8 tot 88 jaar en geeft na afloop een perfect ‘’feel good’’ gevoel. De kaartverkoop start op 14 mei 2013, met het uitkomen van de seizoenbrochure.

Laad meer Cultuur

Geef een reactie

Bekijk ook

Filmpremière Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Dinsdag 30 juli was de premiere van de film Fast & Furious: Hobbs & Shaw. De prese…