Home Zuid-Holland Rotterdam Sterke lineup voor tienjarig Sencity

Sterke lineup voor tienjarig Sencity

De muziekevenementen van Sencity maken het onmogelijke waar. Ze zorgen over de hele wereld voor uitverkochte zalen; tienduizenden mensen hebben op Sencity genoten van acts die de zintuigen voor 100% prikkelen. Sencity is een event voor doven en horenden; dichterbij de kern en de emotie van muziek kún je niet komen. Zo laten aroma- en foodjockeys de muziek ruiken en proeven en zorgen bewegende dansvloeren voor een spectaculaire danservaring. Op zaterdag 25 mei aanstaande keert Sencity voor het 10-jarig jubileum terug naar haar hometown Rotterdam met ‘Sencity Tenniversary’. In de Maassilo zal men die nacht versteld staan van de sets van bekende DJ’s en van unieke, overweldigende zintuigprikkelingen.

Sterke line-up
De line-up voor ‘Sencity Tenniversary’ in Rotterdam is indrukwekkend. Dirty house oprichter Vato Gonzales staat achter de draaitafel. En de funky band Chef’Special zal naast haar hip hop en raggae beats een smakelijke maaltijd klaarmaken voor de bezoekers. Daarnaast speelt de Nederlandstalige ska groep ROLF de Band en de slagwerkgroep Circle Percussion. En, de rasechte Rotterdamse Fraulein Z mag natuurlijk niet ontbreken.

Méér dan een gewoon muziekevent
Naast bekende DJ’s maakt Sencity gebruik van verschillende zintuigprikkelende acts; aromajockeys en foodjockeys vertalen de emotie van muziek naar geuren en smaken. Iemand die de muziek niet of minder goed hoort, ervaart op deze manier toch heel sterk het gevoel achter het nummer. Ook zijn er video-textjockeys die extra beleving toevoegen aan de muziek met beeld, designs en tekst. De zogenaamde signdancers zetten een plaat om in een dans van gebaren. Sencity heeft in tien jaar tijd haar muziek- en dance events naar een zeer hoog niveau getild. Van Sao Paulo tot Sydney, van Miami tot Johannesburg en door heel Europa staan jongeren -soms voor de eerste keer in hun leven- op de dansvloer en ervaren muziek in haar meest intense vorm.

Sencity is een initiatief van Stichting Skyway welke is opgericht in 2003 door Ronald Ligtenberg. Sencity staat voor een indrukwekkende reeks grote, vernieuwende muziekevents. Ze vinden over de hele wereld plaats en trekken tienduizenden dove, slechthorende en horende jongeren. Op Sencity kunnen doven en slechthorenden de passie en emotie van live muziek ervaren, zoals ze dat nergens anders zouden kunnen. En dat gewoon samen met horende bezoekers. Het is een enorme uitdaging en een kunst om de beleving van muziek over te brengen op publiek dat niet kan horen. Op Sencity kun je de muziek niet alleen horen, maar ook zien, ruiken, proeven en voelen.

De organisatie van Sencity bestaat naast vaste teamleden uit dove en slechthorende jongeren. Voorafgaand aan het evenement hebben zij een trainingstraject gevolgd waarbij zij worden uitgedaagd hun grenzen verleggen. Het onmogelijke waarmaken, kan niet bestaat niet; dat is de insteek van het trainingstraject. Tijdens de organisatie van Sencity ontdekken de jongeren verborgen talenten, verwezenlijken ze op het eerste gezicht onhaalbare doelen en ontwikkelen zo meer zelfvertrouwen.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Update: Vijf verdachten vast voor betrokkenheid bij fatale mishandeling Molièreweg

Het grootschalig opsporingsteam dat onderzoek doet naar de dood van een 71-jarige man op d…