Home Zuid-Holland Dordrecht Koninginnedag in Rotterdam gemoedelijk verlopen

Koninginnedag in Rotterdam gemoedelijk verlopen

Foto (c) Freddie de Roeck

Nadat de inhuldiging in Amsterdam voorbij was stroomden de evenemententerreinen in Rotterdam langzaam voller. Dit zorgde voor een gezellige drukte. Veel bezoekers en inwoners van de regio wilden van een zonnig en gemoedelijk Koninginnedag genieten. Daar waar een schermutseling ontstond, kon de politie veelal snel ingrijpen en verdachten aanhouden. Op die paar vechtpartijtjes na verliep de dag feestelijk en gemoedelijk.

In totaal werden in Rotterdam en omstreken 52 mensen aangehouden, met name voor openbare dronkenschap en belediging, maar ook voor niet voldoen aan een vordering of bevel, vernieling en mishandeling. Van deze aanhoudingen vonden 22 aanhoudingen plaats in het Rijnmond gebied en 30 in het Zuid-Holland-Zuid gebied. In de omgeving van de Spuiboulevard in Dordrecht werd een groepje van 7 mensen aangehouden in verband met een vechtpartij.

Op het Stadhuisplein in Rotterdam viel in de middag een afscheidingswand van een terras. Dit was waarschijnlijk het gevolg van de drukte op het terras. Twee personen raakten hierbij lichtgewond, één kon ter plaatse behandeld worden, één is overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 20.00 uur kwam een melding van een onenigheid tussen reizigers in een trein. Op station Zwijndrecht hebben agenten daarop enkele personen uit de trein gehaald. Aangezien zij geen strafbare feiten hadden gepleegd kon de rust na een vermaning ook in de trein weer terug keren.

Laad meer Dordrecht

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rotterdam – Man (31) overleden na schietpartij Gijsingstraat

Bij een schietpartij aan de Gijsingstraat in Rotterdam is zondag 26 maart rond 19 uur een …