Home Zuid-Holland Dordrecht Wie wordt provinciaal kampioen voorlezen?

Wie wordt provinciaal kampioen voorlezen?

Op 24 april wordt in het Bibliotheektheater in Rotterdam de provinciale finale van Zuid-Holland gehouden. De finale begint om 14.00 uur en is georganiseerd door ProBiblio Noord- en Zuid-Holland. Twaalf kinderen uit de groepen 7 of 8 van diverse basisscholen uit de provincie Zuid-Holland strijden om de titel ‘Provinciale voorleeskampioen 2013’. De provinciale finalisten voor Zuid-Holland zijn:

 • Lydia Verhoef van Basisschool De Carrousel uit Gouda
 • Sophie Hulstman van Basisschool De Vlinderboom uit Pijnacker
 • Gina Engels van de Maerten van den Veldeschool uit Leidschendam
 • Massimo Savans van Basisschool De Baanbreker uit Zoetermeer
 • Tessa de Boer van de Staten-School uit Dordrecht
 • Imaan Oppier van Basisschool De Piramide uit Ridderkerk
 • Yasmina Zeribi van Basisschool Hilmare uit Hillegom
 • Alyssa van Maris van Basisschool Antonium uit Voorhout
 • Noemi Hoogendijk van Basisschool De Rank uit Spijkenisse
 • Emma Kleij van Basisschool Het Overbos uit Oostvoorne
 • Tycho Jesse den Hartog van Basisschool Sint Willibrordus uit Schiedam
 • Laura Razenberg van Basisschool Het Middelpunt uit Rotterdam

De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. Tevens mag de winnaar op woensdag 29 mei 2013 het opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2013’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2013 een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Dit jaar hebben maar liefst 3.566 scholen hun schoolkampioen aangemeld. Deze leerlingen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, mogen zich schoolkampioen noemen. In de provincie Zuid-Holland waren dit 473 kinderen.

Laad meer Dordrecht

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rotterdam – Gezocht – Woningoverval en gijzeling – Overijselsestraat – Rotterdam Zuid

Een Rolex horloge ter waarde van meer dan 10 duizend euro wordt buitgemaakt na een heftige…