Home Zuid-Holland Rotterdam Reiziger geeft de RET een 7,4

Reiziger geeft de RET een 7,4

Foto (c) R. Keus

Reizigers van de RET geven het openbaar vervoerbedrijf gemiddeld een 7,4. In 2011 was dat nog een 7,3. De klantwaardering voor de RET is daarmee voor het vierde jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit de landelijke OV-klantenbarometer 2012 dat het Kennisplatform Verkeer en Vervoer vandaag presenteert. Pedro Peters, algemeen directeur van de RET, is blij met de waardering: “De toename van deze klantwaardering komt met name door de verbeteringen in de informatievoorziening, de hogere frequentie van drukke tramlijnen en de invoering van nieuwe trams en metro’s. Kortom, de RET is voor haar reizigers aardig onderweg.”

Tram
De tram krijgt dit jaar een 7,3 voor de totale rit. Dit is het vierde jaar op rij dat de score met 0,1 punt stijgt. In de beoordeling worden vooral de nieuwe voertuigen door reizigers gewaardeerd. Dit jaar werd de laatste van de 113 nieuwe Citadis trams geleverd en dat betekent dat er bijna alleen maar nieuwe trams rondrijden. Reizigers ervaren ook een verbetering van de informatie bij verstoringen. Afgelopen jaar werden de schermen aangepast in de voertuigen en medewerkers van de RET zijn getraind om reizigers beter te informeren.  

Metro
Het reizigersoordeel over de metro is met 0,2 punten gestegen naar een 7,4. Vooral de toegankelijkheid door de gelijkvloerse instap en de hoge frequenties van de metro wordt door de reizigers gewaardeerd. Ook bij de metro is te zien dat reizigers de komst van het nieuwe materieel waarderen. 

Bus
De bus scoort dit jaar een 7,3 voor de totale rit. Een nette score, maar helaas een kleine daling in de beoordeling van de reiziger, ten opzichte van de 7,4 van vorig jaar. Pedro Peters: “Ik denk dat de rijksbezuinigingen van 2012 een belangrijke rol hebben gespeeld. Door de rijksbezuinigingen is 19% van het busaanbod voor de klanten geschrapt. Dat betekende minder frequent rijden of zelfs het schrappen van buslijnen. Dat de reiziger daar last van heeft is logisch. Het cijfer van dit jaar valt me dan nog mee. Ook alle onzekerheden voor onze collega’s en klanten rond de openbare aanbesteding van de bus dit jaar spelen waarschijnlijk een rol. Door de start van de nieuwe busconcessie in december 2012 en daarmee het vergroten van ons busgebied, maar ook  door de inbouw van schermen en wifi in de bussen reken ik erop dat de reizigers ons komend jaar weer dat tiende punt er bij zullen geven.”

Andere steden
“De waardering voor het openbaar vervoer zit in de grote steden duidelijk in de lift.” Zo meldt het onderzoeksrapport van KPVV. Ook Den Haag en Amsterdam halen goede cijfers. Zij behalen beiden een 7,3.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…