Home Zuid-Holland Rotterdam Beloning voor gouden tip in onderzoek Aalbes

Beloning voor gouden tip in onderzoek Aalbes

Donderdag 14 februari werd het levenloze lichaam van de 32-jarige Pepijn van der Velden gevonden in een auto aan de Aalbes in de Rotterdamse wijk Ommoord. Het onderzoek naar dit misdrijf is nog steeds in volle gang. Het team is nu op zoek naar een anonieme briefschrijver. De Hoofdofficier van justitie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de verdachte(n).

Pepijn van der Velden bleek die avond door vuurwapengeweld om het leven te zijn gekomen. Het rechercheteam dat het misdrijf onderzoekt, houdt nog steeds rekening met meerdere scenario’s gezien Pepijns contacten in het criminele milieu. Op dit moment spreekt het team nog met diverse getuigen om Pepijns contacten zo goed mogelijk in kaart te brengen en het eventuele motief voor het misdrijf te achterhalen. Alle informatie hierover is nog steeds welkom. De kinderen van Pepijn en zijn verdere familie hebben er immers recht op om te weten waarom hij vermoord is en door wie.

De hoofdofficier van justitie looft dan ook een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de verdachte(n) van dit misdrijf.

Belangrijke anonieme getuige gezocht

Eerdere aandacht in het tv-programma Opsporing Verzocht leverde in totaal 15 tips op. Daarnaast ontving het onderzoeksteam na afloop van de uitzending een anonieme brief. De briefschrijver gaf aan dat Pepijn weleens in Capelle aan den IJssel kwam en de schrijver gaf aan interessante informatie voor het team te hebben. De politie komt graag in contact met deze brievenschrijver.

Onderzoeksvragen

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat Pepijn die bewuste donderdag 14 februari omstreeks 21.30 uur vanuit Valkenswaard is vertrokken. De meest aannemelijke route is dat hij via de A16 richting Rotterdam Ommoord reed, maar uit onderzoek blijkt dat hij vanaf de A16 de A15 is opgereden. Onbekend is nog altijd waarom hij die route heeft gereden. Het team komt graag in contact met mensen die hier een verklaring voor hebben.

Daarnaast heeft het onderzoeksteam tot nu toe nog geen aanleiding kunnen vinden waarom Pepijn zich in de wijk Ommoord bevond. Uit onderzoek is niet naar voren gekomen of hij vaker in die omgeving kwam, bekenden in de wijk had wonen of slechts eenmalig een afspraak had met zijn eventuele moordenaar(s). Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die hier meer over kunnen vertellen.

Alle informatie over de dader(s) van deze moord en het motief is nog steeds welkom. Heeft u informatie over dit misdrijf? Neemt u dan contact op met het onderzoeksteam via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-42840904.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…