Home Zuid-Holland Rotterdam Automobilist vlucht tevergeefs voor politiecontrole

Automobilist vlucht tevergeefs voor politiecontrole

Een 31-jarige automobilist uit Rotterdam vluchtte zondagavond voor een alcohol- / snelheidcontrole gehouden. Zijn vlucht was van korte duur. De man en zijn bijrijder werden allebei na een achtervolging ingerekend. De controle vond plaats rond 21.00 uur op de Hofdreef in Zundert. Er naderende een personenauto met Belgisch kenteken die het stopteken negeerde. De betrokken agent kon nog net op tijd opzij springen. De zwarte Peugeot 206 ging er met hoge snelheid vandoor. Agenten achtervolgden het vluchtvoertuig richting Rijsbergen. De snelheid liep daarbij op tot boven de 160 km/u. Op de rotonde in Rijsbergen deed de bestuurder zijn verlichting uit, om vervolgens even verderop zijn auto te parkeren.

De twee inzittenden werden gearresteerd. De bestuurder was een 31-jarige man uit Rotterdam. Hij had geen rijbewijs. De man kreeg proces-verbaal wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag. Na verhoor moest hij in de cel blijven vanwege diverse openstaande boetes. Omdat hij de boetes niet had betaald, stonden er nog 36 dagen hechtenis voor hem open. Ook de bijrijder (23-jarige Tilburger) had nog boetes openstaan voor een bedrag van € 2037,-.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…