Home Zuid-Holland Alphen aan den Rijn Politie waarschuwt voor bijzonder vorm van oplichting

Politie waarschuwt voor bijzonder vorm van oplichting

Een nog onbekende man probeerde de afgelopen dagen tot meerdere malen met een smoes toegang te verkijgen tot een woning aan de Rijksstraatweg in Wassenaar waarbij hij zich met behulp van een na-maakpolitiepasje naar binnen probeerde te praten. Ook in Wateringen, Leiden, Hillegom en Alphen aan den Rijn vielen soortgelijke meldingen te noteren.

De man belde bij de 85-jarige bewoonster in Wassenaar aan en zei dat hij van de politie was. De man ging na een kort gesprekje weg maar kwam een week later weer terug en is toen de woning van de bejaarde vrouw binnengegaan. Zonder iets mee te nemen is hij uiteindelijk weer vertrokken. Opvallend is dat de ook aan de Kantstijl in Wateringen een babbeltruc plaatsvond waarbij de 72-jarige bewoonster eveneens door een man werd aangesproken die zich legitimeerde met een na-maakpasje van de politie. Ook hier wist de man zich naar binnen te praten en verdween hij later weer waarbij hij enkele persoonlijke eigendommen wist mee te nemen. Bij een woning aan de Morsweg, in Hillegom, de Witte de Withstraat in Alphen aan den Rijn en een adres in Leiden werd via dezelfde wijze getracht in de woning te komen. In laatst genoemde gemeenten was de smoes steeds dat men het hang- en sluitwerk wilde controleren en werd door de man gevraagd naar plaatsen waar men gewoonlijk sieraden zou bewaren. Deze wijze van naar binnenpraten komt in vrijwel alle incidenten voor. In een aantal gevallen wist de man ook daadwerkelijk persoonlijke eigendommen mee te nemen.

 

Laad meer Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…