Home Zuid-Holland Den Haag Toch nog waardevolle spullen in auto’s

Toch nog waardevolle spullen in auto’s

Het aantal auto-inbraken in Leidschendam-Voorburg daalt, maar een aantal autobezitters is nog onvoldoende alert op autokrakers. Dat bleek tijdens de actieweek ‘Geef autokrakers geen kans’. In de week van 4 tot en met 8 maart organiseerde de politie in Leidschendam-Voorburg met haar partners diverse preventieacties. Hierbij werden toch nog veel kostbare goederen in niet afgesloten auto’s aangetroffen.

Vanaf 1 januari van dit jaar werd er tot en met 10 maart ruim 70 keer aangifte gedaan van een auto-inbraak. In dezelfde periode van het vorig jaar bedroeg dat nog 133 keer. Ondanks deze daling blijven de politie en haar partners autobezitters motiveren maatregelen te nemen om inbraak te voorkomen. En niet voor niets. Tijdens een hotspotsurveillance op de Koningin Wilhelminalaan controleerde agenten ruim 40 auto’s. Bij acht lagen waardevolle goederen in het zicht of was de afdruk van de navigatiehouder op de voorruit aanwezig. Op de Hoekenburglaan was het beter gesteld. Daar was ‘slechts’ 1 auto waar een inbreker zijn slag zou kunnen slaan. Toppunt was de actie in de straten Bruinings Ingenhoeslaan en Overburgkade. Van de 18 gecontroleerde auto’s bleek de helft aantrekkelijk voor een inbreker te zijn. In een van de auto’s lag navigatieapparatuur en enkele autoportieren waren niet afgesloten.

Om de auto-inbraken te stoppen houdt de politie extra toezicht in hotspotgebieden, maar ook u kunt helpen. Let u op verdachte situaties zoals: het gluren in een rij auto’s. Auto-inbrekers gluren ook vaak in verschillende auto’s, op zoek naar een achtergelaten tas, telefoon of navigatiesysteem. Op de uitkijk staan. Auto-inbrekers werken vaak samen. Een van de dieven staat bijvoorbeeld op de uitkijk, terwijl een andere dief wacht op een seintje. Ze houden daarbij vaak contact via mobiele telefoons. Een paar keer terugkomen. Een auto-inbreker is op zoek naar het juiste moment om toe te slaan. Om de omgeving en de situatie goed in zich op te nemen, komt de verdachte vaak een aantal keer terug.

Voordat een auto-inbreker toeslaat, is hij vaak lang te zien in de buurt van de auto. Soms wordt er vooraf zelfs uitgebreid tegenaan gehangen of geleund. Ziet u dit soort situaties? Noteer signalementen en kentekens en bel altijd de politie via 112. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om de auto-inbrekers aan te houden. Alle informatie is welkom én nodig, zodat de politie daders kan opsporen en oppakken.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…