Home Zuid-Holland Gouda Politie int openstaande boetes aan de deur

Politie int openstaande boetes aan de deur

De politie in Gouda heeft in de maand maart ruim 17.000 euro aan openstaande boetes geïnd. Over de eerste drie maanden van dit jaar is het ruim 41.000 euro en in totaal 458 zaken. De politie gaat langs bij bewoners die verschillende aanmaningen hebben ontvangen en die nog steeds niet aan hun betalingen hebben voldaan. De boetes kunnen zijn opgelegd bijvoorbeeld in verband met verkeersovertredingen, te veel drank op of geweldszaken.

Sommige bewoners hebben al zo lang een boete openstaan dat zij voor de keuze worden gesteld: betalen of zitten. Als zij de openstaande boete niet kunnen betalen, worden zij in hechtenis genomen.

In maart zijn er in Gouda 9 personen aangehouden voor 11 zaken. Deze personen werden voor 100 dagen in hechtenis genomen.

In het eerste kwartaal 2013 werden er 14 personen aangehouden voor 30 zaken. Deze 14 personen waren goed voor 370 dagen hechtenis.

De politie in de Krimpenerwaard houdt ook met enige regelmaat acties om openstaande boetes aan de deur te innen. In de eerste drie maanden van dit jaar is er in de Krimpenerwaard al een bedrag van ruim 15.000 euro geïnd. Dit was voor 54 zaken. Vorig jaar werd er over het hele jaar iets meer dan 29.000 euro geïnd.

Laad meer Gouda

Geef een reactie

Bekijk ook

Cel geëist voor jarenlang misbruik

Bijna vijf jaar lang werd een 22-jarige Goudse door haar stiefvader misbruikt. Vrijwel elk…