Home Zuid-Holland Gouda Invordering rijbewijs na snelheid 106 km/uur waar 50 is toegestaan

Invordering rijbewijs na snelheid 106 km/uur waar 50 is toegestaan

De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige Gouwenaar. De automobilist werd op de Goudse Poort betrapt op te hard rijden toen hij vanuit de richting van de A12 met hoge snelheid kwam aangereden. Op dat moment werd op de Goudse Poort een snelheidscontrole verricht door een agent. Deze heeft een snelheid gemeten van 106 km/uur, terwijl de maximum snelheid 50 km/uur is (na een correctie van 4 km/uur is dit een overschrijding van 52 km/uur).

Vanwege een eerdere snelheidsovertreding van 67 km/uur heeft de politie een melding opgemaakt voor de rijgeschiktheid bij het CBR. Mogelijk krijgt de Gouwenaar, op eigen kosten, een EMG-cursus opgelegd van het CBR op eigen kosten.

Per 1 oktober 2008 is de Educatie Maatregel Gedrag (EMG) van kracht. Wanneer de politie constateert dat een bestuurder van een motorvoertuig gedurende één rit de verkeersregels ernstig overtreedt of zich schuldig maakt aan risicovol gedrag, kan een bericht naar het CBR worden gestuurd. Deze bepaalt dan of de EMG moet worden gevolgd. De maatregel bestaat uit een gesprek van drie cursusdagen die door de cursist zelf betaald moet worden; de kosten hiervan bedragen € 750, 00. Als een overtreder niet opdaagt, dan wordt zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

Laad meer Gouda

Geef een reactie

Bekijk ook

Cel geëist voor jarenlang misbruik

Bijna vijf jaar lang werd een 22-jarige Goudse door haar stiefvader misbruikt. Vrijwel elk…