Home Zuid-Holland Dordrecht Dordrecht periodekampioen ondanks verlies tegen Willem II

Dordrecht periodekampioen ondanks verlies tegen Willem II

Foto (c) Bert van Berkum

Afgelopen vrijdag speelde Willem II een uitwedstrijd bij FC Dordrecht. Voor zowel de thuisploeg als voor de Tricolores was het een belangrijke wedstrijd. Voor FC Dordrecht stond bij verlies de periodetitel op het spel aangezien FC Eindhoven ook nog steeds kans maakte op deze wildcart naar de playoffs. Willem II zou bij verlies het gat met FC Dordrecht sterk zien groeien.  Gedurende wedstrijd werd duidelijk dat Willem II de betere ploeg was, 0-2 was de eindstand.

Het stadion van Dordrecht was goed gevuld. De vele toeschouwers kregen echter in de eerste 25 minuten maar weinig noemenswaardige momenten te zien.  Pas richting het eerste half uur werd de aanval echt geopend. Willem II kreeg via Andrade een grote kans op de openingstreffer, helaas mistte de aanvaller het doel. Direct na de eerste aanval van Willem II ging ook Dordrecht sterk in de aanval. Twee grote kansen van Meulens en Gladon waren hiervan het gevolg.

De rest van de eerste helft stond in het teken van kansen over en weer. Vooral Willem II begon in haar spel te komen. Van scoren kwam het niet. Met 0-0 werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust lieten beiden teams een vergelijkbaar spel zien. De eerste, echte grote kans van de tweede helft vond plaats 57e minuut. Willem II’er Ondaan gaf een prachtvoorzet richting het Dordrechtse doel, helaas wist niemand in de zestien af te maken.  Zes minuten later was het wel raak. Andrade gaf van rechts aan op Messaoud, hij wist op rustige wijze in te koppen in het doel van FC Dordrecht-keeper Hahn. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd gooide Willem II de wedstrijd op slot: Ondaan gaf voor op Messaoud, met souplesse schoof hij de bal in de hoek van het Dordrechtse doel. 0-2 was de eindstand. De drie punten gingen mee naar Tilburg.  FC Dordrecht vierde ook feest; door het verlies van FC Eindhoven werd de ploeg ondanks het verlies periodekampioen.