Home Zuid-Holland Den Haag Plein bij voormalig Zeemuseum krijgt maritieme facelift

Plein bij voormalig Zeemuseum krijgt maritieme facelift

Het plein aan de Dr. Lelykade in Den Haag ter hoogte van het voormalig Zeebiologisch Museum krijgt een maritieme sfeer. In het ontwerp zijn verschillende details uit de scheepvaart verwerkt. Er komt een half ronde zitbank die, samen met een aantal messing strips in de bestrating, een sextant vormt. Ook staan er zogenaamde bolders aan de zijkant van het plein. In het midden van het plein wordt een groot anker geplaatst. Nieuwe verlichting en plekken om de fiets te stallen maken het geheel af. Het plein wordt autovrij, maar blijft wel toegankelijk voor politie, brandweer en ambulance.

Het maritieme ontwerp voor de herinrichting is in samenwerking met de bewonersorganisatie Havenkwartier tot stand gekomen. Vervolgens is het gepresenteerd aan de omwonenden en met hen besproken. Dat leverde nog enkele aanpassingen op: de verlichting wordt sfeervoller en er komen bakken om hondenpoep in te deponeren. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de komst van het nieuwe visrestaurant, dat verrijst op de plek van het inmiddels gesloopte Zeemuseum. Het plein wordt groter gemaakt dan voorheen. De werkzaamheden aan het plein starten eind maart en gaan ruim een maand duren.

Wethouder Marnix Norder (Stadsdeelwethouder Scheveningen): “dit wordt weer een prachtig pleintje waar je heerlijk kunt zitten en bootjes kijken. Zo is ook het einde van de Dr Lelykade een mooie en gezellige plek’.

Het plein is één van de vier plaatsen in Scheveningen Haven die voor en door bewoners worden ingericht. Het eerste  – de speelplek aan de Zeesluisdwarsweg- is in 2005 opgeleverd. Het tweede, aan de Kapitein de Rijkstraat / Van Bergenstraat is al voor een deel klaar. De facelift van het Zeemuseumplein, is nummer drie. Als vierde en laatste is het pleintje bij de Hennephofkerk aan de beurt.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…