Home Zuid-Holland Den Haag Inspraak reconstructie Neherkade

Inspraak reconstructie Neherkade

Een deel van de Neherkade in Den Haag wordt breder en opnieuw ingericht om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. De maatregelen hebben ook een positief effect op de luchtkwaliteit op de Neherkade en de verkeersveiligheid. De reconstructie is bovendien nodig om in de toekomst het verkeer van de Rotterdamsebaan te verwerken.

Het ontwerp-bestemmingsplan, de voorlopige ontwerpen voor de Neherkade en de bijbehorende Milieu Effect Rapportage zijn vrij gegeven voor de inspraak. De stukken liggen tot en met 18 april a.s. ter inzage in het stadsdeelkantoor Laak (Slachthuisplein 25) en het Klant Contactcentrum in het stadhuis (Spui 70). Ook zijn de stukken op de website van de gemeente Den Haag te vinden.
 
De Neherkade wordt breder gemaakt om extra rijstroken aan te leggen. Bij de kruising met de Rijswijkseweg komen meer en langere voorsorteervakken. De kruising Leeghwaterplein krijgt bovengronds een rotonde en ondergronds een doorgang voor het autoverkeer, om zo de trams en het langzaam verkeer te scheiden van het overige verkeer.
De parkeerplekken langs de Neherkade worden opgeheven of verplaatst. Op die manier verbetert de verkeersveiligheid en kan het verkeer beter doorrijden. De parkeerplaatsen op de ventwegen bij de Neherkade blijven bestaan. De op- en afrit van het parkeerdek voor de winkels ter hoogte van de Laakweg wordt verplaatst naar de Laakweg.
Na de reconstructie is het niet meer toegestaan om te fietsen op de Neherkade, omdat dit te gevaarlijk is. De bestaande fietsroute in de Laakzone wordt verbeterd.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…