Home Zuid-Holland Den Haag Gemeente Den Haag wil World Forum verwerven

Gemeente Den Haag wil World Forum verwerven

De gemeente Den Haag wil het vastgoed van het World Forum Convention Center verwerven. Voorwaarde is wél dat de gemeente en de curator van de failliete eigenaar TCN het hierover eens worden. Ook moet overeenstemming worden bereikt met GL events over de exploitatie van het congresgebouw. Het college van B & W heeft een voorstel voor de terugname van het World Forum aan de gemeenteraad gestuurd.

Wethouder Henk Kool (Economie): ‘Den Haag heeft als internationale stad van vrede en recht al tientallen jaren lang een belangrijke functie als congresstad. Die kunnen we alleen behouden als we ook representatieve ruimte hebben waar grote gezelschappen kunnen congresseren. Het is dus voor de economie van de stad van doorslaggevend belang dat we een goed congresgebouw hebben.’ Congressen leveren Den Haag jaarlijks tientallen miljoenen euro op en zorgen voor veel werkgelegenheid. 
 
Het congresgebouw is in 2002 door de gemeente verkocht aan TCN. Maar deze partij is haar verplichtingen op het gebied van onderhoud en investeringen nooit nagekomen, ondanks verschillende aanzeggingen daartoe van de gemeente. Eind vorig jaar ging TCN failliet, dit faillissement hing samen met de financiële positie van het TCN-concern en niet met de exploitatie van het World Forum. Ondanks dit faillissement functioneert het World Forum dan ook normaal: geboekte congressen en evenementen gaan gewoon door.

De gemeente Den Haag wil het vastgoed van het World Forum nu terugnemen, op voorwaarde dat een budgettair neutraal beheer mogelijk is. Exploitant GL events heeft te kennen gegeven de exploitatie van het World Forum graag voort te willen zetten. De gemeente trekt in totaal 25 miljoen uit voor het achterstallige onderhoud en uitbreiding van het gebouw. Door investeringen in het World Forum kan de acquisitie van (inter)nationale congressen naar een hoger plan worden getild. Er staan voor de komende jaren al veel belangrijke congressen geboekt, waaronder de Nuclear Security Summit in 2014.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Aanhoudingen bij drugsactie

Rechercheurs van de dienst regionale recherche van de politie eenheid Den Haag hielden din…