Home Zuid-Holland Den Haag Aanbesteding huishoudelijke hulp succesvol verlopen

Aanbesteding huishoudelijke hulp succesvol verlopen

De aanbesteding van de huishoudelijk hulp is succesvol verlopen. Maar liefst 26 aanbieders hebben ingetekend op een nieuwe raamovereenkomst, waaronder alle bedrijven die nu ook al huishoudelijke hulp aanbieden. Onder de nieuwe aanbieders zitten ook kleinere organisaties die alleen in een specifiek stadsdeel hulp gaan aanbieden. Mensen die nu al hulp ontvangen, houden hun eigen hulp. De ruime inschrijving onderstreept dat de gehanteerde tarieven afdoende blijken.

Momenteel krijgen 12.000 mensen huishoudelijke hulp. De hulp wordt betaald uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente geeft jaarlijks 52 miljoen euro uit aan huishoudelijke hulp (45 miljoen is afkomstig uit het Gemeentefonds en 7 miljoen komt uit eigen bijdragen).

Wethouder Karsten Klein is tevreden over het verloop van de aanbesteding. “De aanbesteding was een technische exercitie, maar het resultaat raakt heel veel Hagenaars die rekenen op goede hulp. En voor die mensen heb ik goed nieuws: zij behouden de ondersteuning die ze nu ook krijgen en ze houden ook hun eigen hulp. Tegelijkertijd blijven de zorgen over de toekomst bestaan. Het kabinet wil in 2015 75 procent bezuinigen op de huishoudelijke hulp. Dan hou ik van de 45 miljoen euro nog maar elf miljoen over. Als gevolg van die bezuiniging zouden 3.000 mensen hun hulp helemaal verliezen en de rest houdt nog maar een fractie over. Dat is onverantwoord.”

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…