Home Friesland Commissie binnenlandse zaken bezoekt provincie Fryslân

Commissie binnenlandse zaken bezoekt provincie Fryslân

Een delegatie van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken brengt op vrijdag 15 februari 2013 een werkbezoek aan de provincie Fryslân. Dat gebeurt in het kader van gemeentelijke herindelingen in Fryslân. De gemeenten Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Skarsterlân, Heerenveen, Leeuwarden en Boarnsterhim zijn direct bij de herindelingen betrokken.

Rondrit

Het werkbezoek begint om 11:00 uur. De commissie verzamelt zich dan in het gemeentehuis in Grou. Vanaf 11:30 uur wordt het bezoek voortgezet met een rondrit door de provincie. Aansluitend vindt vanaf 15:00 uur in Partycentrum en zalencentrum ’t Haske te Joure een hoorzitting over beide herindelingen plaats. Daarin spreken de leden met burgergroeperingen, organisaties, gemeentebesturen en gemeenteraden uit de verschillende gemeenten.

De delegatie bestaat uit de volgende leden:

  • Mw. Magda Berndsen-Jansen ( voorzitter) (D66)
  • Mw. Aukje de Vries (VVD)
  • Dhr. Pieter Litjens (VVD)
  • Mw. Lutz Jacobi (PvdA)
  • Mw. Manon Fokke (PvdA)
  • Dhr. Martin Bosma (PVV)          
  • Dhr. Ronald van Raak  (SP)
  • Mw. Madeleine van Toorenburg (CDA)
  • Dhr. Gert-Jan Segers (ChristenUnie)    

Laad meer Friesland

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…