Home Zuid-Holland Den Haag Automobilist door het lint tegen agenten

Automobilist door het lint tegen agenten

Een automobilist die donderdagavond in Den Haag wegens zijn agressieve rijstijl werd aangesproken door agenten, ging hierop volledig door het lint. Nadat de agenten hem aanhielden voor belediging, verzette hij zich flink en beet een agent in de arm.

Twee surveillerende politiebikers fietsten rond 20.00 uur over de Notenstraat toen een tegemoetkomende automobilist zo ruim de bocht nam, dat een van de agenten de stoep op moest rijden om een aanrijding te voorkomen. Hierna reed de automobilist met hoge snelheid door. Een van de agenten kon de man echter staande houden op de kruising van de Thorbeckelaan met de Oude Haagweg.

Eenmaal uit de auto beledigde de automobilist, een 31-jarige Hagenaar, de agenten toen zij hem een boete wilden geven omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Nadat zij de man hiervoor aanhielden, verzette hij zich zo dat hij in de boeien werd geslagen. In een inmiddels gearriveerde politieauto beet de man een agent in de arm en spuugde hem twee keer in het gezicht. Ook tijdens de rit naar het politiebureau bleef de man de agenten beledigen.

Tijdens de aanhouding van de Hagenaar ging een vrouw zich ermee bemoeien. Deze 28-jarige Haagse ging eveneens uit haar dak en werd hierop eveneens aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

 

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…