Home Noord-Brabant Tilburg Bromfietscontroles in Tilburg

Bromfietscontroles in Tilburg

De politie heeft donderdag tussen 14.00 en 22.00 uur op drie locaties in Tilburg een bromfietscontrole gehouden. De agenten stonden op de Generaal Smutslaan, de Schouwburgring en de Spooorlaan. Er werden in totaal 40 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan waren er 17 opgevoerd. Er werden in totaal 31 bekeuringen uitgedeeld.

Resultaten

– 17 x overschrijding constructiesnelheid

– 4 x rijden over fietspad ipv rijbaan

– 3 x niet op eerste vordering tonen kentekenbewijs

– 2 x niet op eerste vordering tonen rijbewijs

– 2 x rijden zonder rijbewijs

– 1 x negeren rood verkeerslicht

– 1 x valse naam

– 1 x niet op eerste vordering tonen id-kaart

Bij de controle op de Spoorlaan negeerde rond 19.20 uur een snorfietser met zijn bijrijder een stopteken. Er ontstond een achtervolging. Op de Deken Sandersstraat lieten zij de snorfiets achter, waarna ze richting de Veldhovenring renden. Hier werden ze beiden aangehouden. De bestuurder is een 17-jarige Tilburger, de bijrijder die geen ID bewijs kon tonen, is een 16-jarige Tilburger. De brommer blijkt uit Duitsland afkomstig te zijn. De kentekenplaat behoort bij een ander voertuig. De herkomt wordt verder onderzocht. De bestuurder krijgt in elk geval een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken en het rijden met een valse kentekenplaat. De bijrijder krijgt een bekeuring vanwege het niet tonen en bij zich hebben van een ID-bewijs.

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…