Home Zuid-Holland Delft Inbrekers leiden politie naar hennepkwekerij

Inbrekers leiden politie naar hennepkwekerij

Agenten ontvingen in de vroege ochtend van donderdag 28 februari een melding dat de eigenaar van een loods inbrekers op heterdaad betrapte op de Kleveringweg. De melder had één inbreker te pakken, twee handlangers wisten te ontkomen.

Direct snelden enkele politie eenheden naar de Kleveringweg. Daar troffen zij de 50-jarige eigenaar van het pand en zijn 23-jarige zoon, de twee hadden een 26-jarige man uit Rijswijk in de kraag gevat. In de omgeving startte een onderzoek naar de twee gevluchtte inbrekers. Op de Brasserskade controleren agenten een auto die mogelijk iets met de inbraak te maken heeft. De 20-jarige Haagse inzittende bedacht wel een smoes waarom hij daar om 04.00  uur reed, maar de agenten vertrouwen het niet en houden de man aan. Het voertuig nemen zij in beslag voor verder onderzoek.

Het onderzoek dat volgt leid naar de identiteit en verblijfplaats van een mogelijke derde verdachte. De politie hield hem (25-jarige Hagenaar) aan in zijn woning. De drie verdachten zitten vast voor verhoor.

Hennepkwekerij

De aangehouden Rijswijker vertelde kort na zijn aanhouding aan de agenten dat hij inbrak op het bewust adres omdat er een hennepkwekerij in het pand zat. Hierop startte de politie met ondersteuning van de brandweer een onderzoek naar het pand. Daarbij ontdekte de politie en brandweer een hennepkwekerij en een drogerij. In het pand lag in in een kwekeirj en in een drogerij een grote hoeveelheid hennep. Hierop werden de 50-jarige eigenaar en melder en zijn 23-jarige zoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

Laad meer Delft

Geef een reactie

Bekijk ook

Delft – Man overleden na auto te water Oostpoortweg

Zondagochtend 10 december raakte een personenauto door nog onbekende oorzaak te water bij …