Home Noord-Holland Hoorn 9 maart: Landelijke Opschoondag

9 maart: Landelijke Opschoondag

OpschoondagBasisscholen en bewonersgroepen kunnen de komende weken de gemeente helpen met het weghalen van zwerfvuil. De gemeente Hoorn zet zich in voor opschoonacties in de hele stad en hoopt op enthousiaste deelnemers in alle wijken. De Hoornse actie sluit aan bij de activiteiten rond de Landelijke Opschoondag (zaterdag 9 maart) en loopt daarna nog twee weken door.

Uit onderzoek blijkt dat in gebieden die schoon zijn minder overlast en criminaliteit voorkoment dan in gebieden die vuil of verloederd zijn. Het is daarom belangrijk met elkaar te werken aan een schone straat, buurt en wijk. Een schonere wijk is een veiligere wijk.
De gemeente kan daarbij altijd wel hulp gebruiken. Het helpen opruimen van je directe omgeving maakt je bewust hoe vervelend en soms ook gevaarlijk de aanwezigheid van zwerfafval zoals lege blikjes, snoepverpakkingen en glasscherven kan zijn.

Scholen
Alle basisscholen in Hoorn hebben een brief ontvangen met de oproep om aan de opschoonactie mee te doen. Vorig jaar gaven zes scholen (383 kinderen) gehoor aan de oproep. Zij kregen van de gemeente een bakfiets, papierprikkers, vuilniszakken en handschoenen te leen. Dat gebeurt nu weer. De gemeente zorgt na afloop voor het ophalen van het verzamelde vuil.

Bewoners
Bewonersgroepen kunnen zich met buurtgenoten of via de Overleggen Leefbaarheid aanmelden. Iedereen kan zich aanmelden voor een schoonmaakactie in de eigen buurt. De gemeente Hoorn stelt materiaal beschikbaar zoals papierprikkers en vuilniszakken, en haalt het afval op. Er is ook een bakfiets beschikbaar, gevuld met schoonmaakmaterialen. Deze bakfiets is het hele jaar te gebruiken voor schoonmaakacties van bewoners.
Meer informatie en aanmelding: m.van.kampen@hoorn.nl

Laad meer Hoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Hoorn – Toezichthouder gemeente Hoorn mishandeld

Woensdagmiddag, rond 15.00 uur, is op het Betje Wolfplein een BOA van de gemeente Hoorn mi…