Home Zeeland Zeeuws Vlaanderen Terneuzen Poging plofkraak op geldautomaat

Poging plofkraak op geldautomaat

In de nacht van maandag op dinsdag werden omwonenden van winkelcentrum De Zuidpolder aan de Alvarezlaan in Terneuzen opgeschrikt door een luide knal. Om ongeveer 02:30 uur vond bij de geldautomaat bij het winkelcentrum namelijk een plofkraak plaats. Een getuige zag drie mannen weglopen en belde de politie. De plofkraak is niet gelukt, er is schade ontstaan aan de geldautomaat, maar er is geen geld buitgemaakt.

De omgeving van de plaats waar de plofkraak heeft plaatsgevonden is door de politie ruim afgezet. Dit is gedaan zodat de medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing hun sporenonderzoek goed konden doen. Niet alleen Forensische Opsporing was ter plekke, er is ook een hondengeleider naar de plaats delict geroepen. In de omgeving werden door de agenten wat sporen aangetroffen die de speurhond hielpen om uiteindelijk bij de vermoedelijke daders terecht te komen. Die verbleven in een woning in Terneuzen.

De drie verdachten, een 34-jarige man uit Axel en twee 18-jarige mannen uit Terneuzen, zijn tegen 06:00 uur aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Vandaag worden zij gehoord over hun betrokkenheid bij het incident.

 

Laad meer Terneuzen

Geef een reactie

Bekijk ook

Vlissingen – Twee slachtoffers naar ziekenhuis na verkeersongeval, bestuurder aangehouden

Twee inzittenden van een auto zijn dinsdagavond 13 februari gewond geraakt na een aanrijdi…