Home Zuid-Holland Alphen aan den Rijn Mannen met inbrekerswerktuigen aangehouden

Mannen met inbrekerswerktuigen aangehouden

Twee Litouwers van 20 en 23 jaar zijn in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 maart aangehouden, omdat ze inbrekerswerktuigen bij zich hadden. Rond 02.15 uur controleerden agenten op de Oude Herenweg in Alphen aan den Rijn de auto van de Litouwers. De mannen hadden geen verklaring waarom ze op dat tijdstip in Alphen aan den Rijn waren. In hun auto trof de politie werkhandschoenen en schroevendraaiers aan. De twee zijn daarop aangehouden.

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

Laad meer Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Bekijk ook

Leidinggevende warenhuis verduisterde duizenden artikelen

Lampen, textiel, chocola, computerspullen en nog veel meer. Toen de politie de woning van …