Home Economie Xerox versterkt marktpositie in productieprinten in kleur met overname industriële inkjetleverancier Impika

Xerox versterkt marktpositie in productieprinten in kleur met overname industriële inkjetleverancier Impika

Xerox kondigt de overname aan van Impika – marktleider in het ontwikkelen, de productie en de verkoop van inkjet productieprintoplossingen voor industrieel, commercieel, veiligheids-, label- en verpakkingsdrukwerk. Impika biedt een portfolio van  inkjetpersen op basis van eigen watergebaseerde inkjettechnologie. De Impika productlijn bestaat uit onder andere iPrint™, een lijn rotatieve (continuous feed) productieprinters die afdrukken met snelheden van 375 meter per minuut, en IDruk™, een lijn die bestaat uit digitale persen voor de grafimediabranche met een resolutie van maximaal 2400 x 1200 dpi. Impika, gevestigd in Aubagne, Frankrijk, verkoopt haar producten via een direct verkoopkanaal en via een wereldwijd netwerk aan partners, zoals Xerox, die sinds 2011 de Impika in Europa op de markt brengt.

Naast de bestaande xerografische productiepersen ontwikkelde Xerox de enige high-speed waterloze inkjet-pers ter wereld, het Xerox CiPress™ inkjet-productiesysteem. De productie-inkjetmarkt zal, volgens marktonderzoeksbureau I.T. Strategies, een verwachte groei doormaken van 21 procent per jaar tot 2015. Door de Impika-technologie toe te voegen aan haar assortiment, heeft Xerox nu het meest uitgebreide assortiment aan digitale persen waarmee de leidende positie op het gebied van digitaal productieprinten in kleur behouden blijft.

“De reden voor het blijvende succes van Xerox is onze focus op innovatie. Impika heeft met haar innovatieve aanpak voor geavanceerd inkjet-productieprinten laten zien dat het een waardevolle aanvulling is op de technologie van Xerox”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Laad meer Economie

Geef een reactie

Bekijk ook

Wereld betaalt sneller, Nederland langzamer

Wereldwijd worden facturen iets sneller betaald. Dat geldt niet voor Nederland. Ons land l…