Home Nederland FIOD haalt website namaakartikelen uit de lucht

FIOD haalt website namaakartikelen uit de lucht

Het snelle interventieteam van de FIOD is maandag, onder leiding van het Functioneel Parket, opgetreden tegen twee aanbieders van nagemaakte producten. Via een website boden zij diverse soorten nagemaakte producten van bekende merken aan. Naast aanbiedingen op de website werden de producten ook via Facebook en Marktplaats aangeboden.

De FIOD heeft de handelsvoorraad van de aanbieders in beslag genomen. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt. De website is inmiddels verwijderd net als de aanbiedingen op Marktplaats en Facebook.

Merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. Het verstoort de goede werking van de (interne) markt en brengt de consumentenbescherming in het gedrang. Daarom treedt de overheid hiertegen op.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …