Home Utrecht Amersfoort Politie houdt drie verdachten van snelkraak aan

Politie houdt drie verdachten van snelkraak aan

Agenten kregen rond 07.10 uur een inbraakmelding van een winkel aan de Langestraat in Amersfoort. Ter plaatse bleek dat een ruit van een winkel was vernield. Getuigen hadden gezien dat drie mannen na een snelkraak in een auto waren weggereden. Men had het kenteken van de vluchtauto genoteerd en doorgegeven aan de politie. De auto bleek eerder die nacht te zijn gestolen bij een huis aan de Postiljon in Laren.

De vluchtauto werd gespot op de rijksweg A1, waarna de achtervolging werd ingezet. De verdachten reden met hoge snelheid over de vluchtstrook en namen ter hoogte van het knooppunt Hoevelaken de afslag en reden via de Hogeweg richting Amersfoort. Op de Barneveldseweg zag de politie kans de auto klem te rijden, waarbij een aanrijding ontstond. De inzittenden stapten uit de auto en renden in verschillende richtingen weg. Twee verdachten konden na een korte achtervolging snel worden aangehouden. De derde verdachte rende een weiland in. Bij de zoekactie naar deze verdachte werd een politiehelikopter en speurhonden ingezet. Hij probeerde zich voor de politie te verschuilen door onder een brug te gaan hangen. Bij de aanhouding van de verdachten heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. De mannen, 29, 29 en 34 jaar oud, zijn ingesloten. Hun vluchtauto is in beslag genomen. Recherche van district Gooi en Vechtstreek heeft de zaak in behandeling.

Laad meer Amersfoort

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…