Home Utrecht Duitsland – Gezocht – Groep plofkrakers uit regio Utrecht gezocht

Duitsland – Gezocht – Groep plofkrakers uit regio Utrecht gezocht

Rechercheurs in Nederland en Duitsland hebben de jacht geopend op een groep ram- en plofkrakers. Ze komen waarschijnlijk uit de omgeving van Utrecht. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje hieronder van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 14 november 2017. Ook het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde aandacht aan de zaak. Dat was in de uitzending van 15 november 2017.

Op zaterdag 23 juni, iets na 04.00 uur ’s nachts breken twee in regenpakken geklede mannen in bij een bank aan de Poststrasse in Rheine, Duitsland. Een van de daders gaat snel de voorkant van alle drie de geldautomaten met een koevoet te lijf en brengt explosieven aan. Als die niet af gaan, gaan ze kijken bij de automaten, waarna de explosieven opeens toch af gaan. Waarschijnlijk is een van de daders hierbij gewond geraakt. Als even later de rook optrekt, vertrekken ze met het geld onder hun arm.

Regio Utrecht

De politie denkt dat de daders van deze plofkraak uit de regio Utrecht komen en dat ze vaker hebben toegeslagen. De plofkraken vinden plaats tussen 23 juni en 7 augustus bij verschillende banken net over de Duitse grens. Bij de verschillende plofkraken worden meestal gestolen Audi’s met gestolen kentekenplaten gebruikt. Op de flitsfoto, die tien minuten voor de plofkraak van 23 juni in Rheine werd gemaakt, zijn drie mannen te zien.

Nog een flitsfoto

Twee weken later wordt dezelfde auto op precies dezelfde plek geflitst, net voordat ze bij dezelfde bank in Rheine opnieuw een plofkraak plegen. Nu zitten er twee mannen in de auto.

Politiehelikopter

Na een plofkraak op 25 juli in Wesel, Duisland leidt het spoor rechtstreeks naar Utrecht. Rond 04.15 uur krijgt een Nederlandse politiehelikopter de Audi in de buurt van Utrecht in het vizier. De vluchtende bestuurder rijdt onder de A12 door in de richting van de wijk Kanaleneiland.  De Audi rijdt met hoge snelheid over de Europalaan, bij de tweede rotonde crasht hij. De bestuurder springt eruit en rent weg. De helikopter blijft hem nog even volgen maar verliest hem uit het oog.

Nog een plofkraak in Duitsland

Op donderdag 3 augustus 2017 doen twee mannen waarschijnlijk een voorverkenning bij een geldautomaat in Rheine-Mesum, weer in Duitsland. Een dag later wordt daar een nieuwe geldautomaat opgeblazen.

 

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Noordeloos – Nieuwe sporen richting verdachte van schietincident Noordeloos, Gerel Palm

Hoe komt het rijbewijs van Gerel Palm in Nieuwegein? Wie heeft Gerel onlangs in Nederland …